Συναγερμός για Πιθανές Επιθέσεις σε ​Ισραηλινούς Στόχους και στην Ελλάδα.


Η κατάσταση ασφαλείας στην Ελλάδα και παγκοσμίως έχει ενταθεί μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, ​ηγέτη της Χαμάς, με τις αρχές να ανησυχούν για πιθανές επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους.

Η ελληνική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχουν λάβει πληροφορίες από ​ξένες υπηρεσίες που προειδοποιούν για αυξημένο κίνδυνο επίθεσης. Η δολοφονία του Χανίγια στο Ιράν ​φέρεται να πυροδότησε απειλές για αντίποινα, καθώς το Ιράν και οι σύμμαχοί του, όπως η Χεζμπολάχ, έχουν ​εκφράσει την πρόθεσή τους να εκδικηθούν, ενώ η περιοχή παραμένει σε υψηλή ένταση.


Η διεθνής σκηνή βρίσκεται σε αναβρασμό, με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυνάμεις να επισημαίνουν τον ​κίνδυνο κλιμάκωσης.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, συζήτησαν ​για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν, ενώ το Ισραήλ βρίσκεται σε ετοιμότητα για την ​αντιμετώπιση απειλών από πολλαπλές πλευρές, συμπεριλαμβανομένων της Γάζας, του Λιβάνου και του ​Ιράν. Οι στρατιωτικές και πολιτικές ηγεσίες των εμπλεκομένων κρατών προειδοποιούν για την πιθανότητα ​μεγάλων επιθέσεων και απαντήσεων.


Ο ελληνικός πληθυσμός και ιδιαίτερα οι ισραηλινές κοινότητες καλούνται να είναι σε επαγρύπνηση, με τις ​αρχές να έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από πιθανούς στόχους.

Τα γεγονότα αυτά αναδεικνύουν τη συνεχή αστάθεια στη Μέση Ανατολή και τη σημασία της διεθνούς ​συνεργασίας για την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών απειλών.


Είναι φανερό ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά αβέβαιη και οι πολίτες πρέπει να ενημερώνονται συνεχώς για ​τις εξελίξεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών για την ασφάλειά τους.